Pustne LCHF miške

Na kaj pomisliš ob besedi PUST? Seveda na maškare, pustne karnevale ter mastne, dišeče miške in krofe. Na žalost klasični krofi in miške v LCHF prehrani ne pridejo v poštev, saj so iz bele moke in kvasa, ter običajno polni sladkorja. Ampak brez skrbi! Pripravila sem ti recept za okusne  LCHF miške, ki jih bodo z veseljem pohrustali tudi največji zagovorniki klasičnih krofov.

SESTAVINE (za 35 do 40 mišk)

Svinjska mast za peko (vsaj 500 g, odvisno od velikosti posode).

BIO eritiritol v prahu za posip.

V posodo damo rikoto in med miksanjem dodajamo jajca ter eritritol s stevijo. Nato dodamo suhe sestavine in miksamo, da se masa zgosti. Rum, vanilija in limonina lupinica/limonin sok dodajo izredno dobro aromo zato priporočam, da jih dodate. 

Maso pustimo počivati par minut in v vmesnem času pripravimo maščobo za cvrenje.

V kozici ali ponvi z višjim robom stopimo svinjsko mast. Ja, svinjsko. Brez skrbi, miške ne bodo imele okusa po dunajskih zrezkih. 

Masti mora biti toliko da bodo miške plavale, približno za širino 2-3 prstov.

Postopka za oblikovanje mišk sta dva: 

  • Če želimo lepe in popolnoma okrogle miške, maso z navlaženimi rokami nežno povaljamo v dlaneh pred cvrtjem. Jaz si pripravim posodico z vodo in vsake toliko navlažim dlani, da se masa ne prijemlje. Oblikujemo približno 3 cm velike kroglice. Lahko jih oblikujemo sproti med peko ali pa si jih pripravimo vse vnaprej in jih samo polagamo v olje. 
  • Maso lahko oblikujemo tudi s pomočjo čajnih žličk: vzameš malo žličko, zajameš maso in z drugo žličko oblikuješ maso v žličnik oz. toliko da dobi lepo gladko obliko in jo daš v mast, pri čemer si pomagaš z drugo žličko. Če se masa preveč prijemlje oz. packa, pomočimo žličko prej v maščobo, potem gre kot namazano. Miške ne bodo tako lepo gladke in ne bodo okrogle, temveč nepravilnih oblik.

Miške se malo napihnejo, zato naj ne bodo prevelike. Oblikujemo približno 3 cm velike. Pečemo jih počasi, pazimo da ne porjavijo prehitro, ker drugače bodo znotraj še surove (preveri še moje napotke na koncu recepta glede temperature masti).  Vmes jih večkrat obrnemo oz. se obrnejo tudi same (sploh okrogle). Jaz jih pečem v manjši posodi v 3-4 zaporednih rundah in ne vse naenkrat. 

Odlagamo jih na papirnate brisačke, da se dobro odtečejo. 

Ko so popolnoma ohlajene jih potresemo s sladilom v prahu. Jaz v ta namen zmeljem eritritol s stevijo ali eritritol v kavnem mlinčku. Lahko pa uporabimo tudi BIO eritritol v prahu Biosusse, ki ga dobiš tukaj.

MOJE OPOMBE K RECEPTU:

  • Rikoto lahko menjamo s pasirano polnomastno skuto. Razlika med skuto in rikoto je v okusu, rikota ima bolj sladek okus. V primeru, da uporabimo skuto, lahko dodamo malenkost več sladila. Če nimamo pasirane skute, lahko uporabimo nepasirano, ampak jo moramo temeljito zmiksati, da ne ostanejo vidna zrnca. 
  • V primeru, da eritritol s stevijo menjamo z navadnim eritritolom, moramo količino sladila ustrezno prilagoditi oziroma povečati. Eritritol s stevijo je za cca 25 % bolj sladek kot klasičen eritritol. Eritritol s stevijo blagovne znamke Live & love ne peče in nima »hladnega« priokusa, kar pa ni izključeno pri navadnem eritritolu drugih blagovnih znamk.
  • Mandljeve moke v tem receptu ne moremo menjati z mletimi mandlji. Pazimo, da uporabimo razmaščeno mandljevo moko! Razmaščeno mandljevo moko prepoznamo po deležu maščobe, ki mora biti nizek (pod 20 g/100 g).
  • Različne lanene moke (različnih blagovnih znamk) se obnašajo različno. V svojih receptih uporabljam izključno izdelke blagovne znamke Live & love. 
  • Glede maščobe za cvrtje - eno rundo sem jih naredila tudi v kokosovi maščobi, ampak to enostavno ni to, okus po kokosu namreč prevlada in mene to moti. Če te ne moti, lahko menjaš. 
  • V primeru, da imaš termometer za živila, je idealna temperatura masti za peko med 165 do 170 stopinj. Če bo maščoba prehladna, bodo miške vpile preveč maščobe, če bo prevroča, se bodo zapekle prehitro in bodo v sredini ostale surove. V primeru, da termometra nimamo, je lahko v pomoč tudi okvirni čas peke, ki je za eno rundo mišk približno 2-3 minute. Če zelo porjavijo v dobri minuti, je mast prevroča in če rabijo veliko dlje, je mast prehladna.

Uspešno peko želim!

Video recept:
Deli na družbenih omrežjih
Brezplačna poštnina

V primeru nakupa nad 50€

Kvaliteta > Kvantiteta

Zagotavljamo kvalitetne izdelke

Načini plačila

Sprejemamo več načinov plačila.

Hitra dostava izdelkov

Že v 2 delovnih dneh

© LCHF Style. Spletna trgovina Shopamine. Design by Focusly. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani LCHF Style poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu LCHF Style
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.