LCHF skutina pita z jagodami in rabarbaro

Spomladi in v začetku poletja je čas za rabarbaro. Rabarbara vsebuje veliko vitamina C, B-kompleksa, vitamina K, kalija, kalcija, mangana in mnogo drugih dragocenih sestavin, tudi pomembne antioksidante. Ker je kiselkastega okusa se idealno dopolnjuje v osvežilnih sladicah z jagodami. Če je še ne poznate, ji dajte priložnost, ne bo vam žal. Če pa rabarbare nimamo na voljo, se pa recept super obnese tudi samo z jagodami ali z drugim jagodičevjem.

SESTAVINE (za pekač premera 24cm):

Testo:

Skutina krema

Ostalo:

Drobljenec: 

  • 1 pest testa 
  • 2 jedilni žlici mletih mandljev
  • 2 jedilni žlici naribanega kokosa
  • nasekljani mandlji, lešniki ali orehi 
  • 1 jedilna žlica Live & love Eritritola s stevijo

Priprava testa:

Zmešamo suhe sestavine in jim dodamo jajca ter stopljeno maslo. S kavljastimi nastavki na mešalniku zgnetemo sestavine in na koncu z rokami oblikujemo kepo testa. Damo ga na hladno vsaj za pol ure, da se dobro ohladi in sestavine povežejo. 

Pripravimo pekač (obložimo dno s peki papirjem) in prižgemo pečico na 180 stopinj. En del testa (eno pest) prihranimo za drobljenec, ostalo testo s prsti razporedimo po dnu in obodu pekača. Lahko si pomagamo s kozarčkom in potlačimo podlago v pekaču, kot bi valjali.  Z vilicami PREPIKAMO dno. To je pomembno, da se testo lepo zapeče in ne napihne. Pečemo 10 minut na 180 stopinj. 

Vmes pripravimo skutino kremo. Zmešamo skuto, jajca in eritritol s stevijo. Ko je podlaga za pito pečena, dodamo skutino kremo in pečemo še 10 minut. 

V vmesnem času pripravimo rabarbaro in jagode. Pri rabarbari uporabljamo samo stebla, najboljša so mlada rdečkasta stebla. Stebla olupimo in narežemo na manjše koščke. Jagode očistimo in razrežemo na četrtine. Par jagod lahko prihranimo za končno dekoracijo. Jagode, rabarbaro ter eritritol s stevijo damo v ponev in na nizkem ognju počasi dušimo par minut, toliko da se rabarbara zmehča. Pazimo da se ne razpusti preveč. Ko se jagode in rabarbara zmehčajo dodamo še razmaščeno kokosovo moko, ki bo poskrbela za odvečno tekočino in zgostila nadev. 

Nadev z žlico razporedimo po pečeni skutini kremi. Vse skupaj potresemo z drobljencem, ki ga naredimo tako, da zmešamo navedene sestavine in nasekljane oreščke ter ga v manjših koščkih razporedimo po piti.

Tako pripravljeno pito pečemo še cca 30 minut na 180 stopinj. Proti koncu pečenja lahko temperaturo znižamo na 170 stopinj. Ko je pita pečena jo pustimo v pečici, da se počasi ohladi. Pita je najboljša dobro ohlajena naslednji dan.

V primeru, da eritritol s stevijo menjamo z navadnim eritritolom moramo količino sladila ustrezno prilagoditi oziroma povečati. Eritritol s stevijo je za cca 25% bolj sladek kot klasičen eritritol. Eritritol s stevijo blagovne znamke Live & love ne peče in nima »hladnega« priokusa, kar pa ni izključeno pri navadnem eritritolu drugih blagovnih znamk.

Dober tek!

Deli na družbenih omrežjih
Brezplačna poštnina

V primeru nakupa nad 50€

Kvaliteta > Kvantiteta

Zagotavljamo kvalitetne izdelke

Načini plačila

Sprejemamo več načinov plačila.

Hitra dostava izdelkov

Že v 2 delovnih dneh

© LCHF Style. Spletna trgovina Shopamine. Design by Focusly. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke.  Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.  Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
×
Politika piškotkov za spletno mesto LCHF Style

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

  1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
  2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
  3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne boste izbrali, se to lahko odraža v slabše oblikovanih priporočilih in počasnejšem delovanju spletne strani. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.