LCHF orehova potica

Potica brez moke, kvasa in brez sladkorja? Da je okusna kot klasična potica in da tudi izgleda kot prava potica? Meni se je zdela to misija nemogoče. Zakaj? Ker še nikoli v življenju nisem spekla klasične potice in ker je okoli potice toliko nekih receptov, pravil, navad… sem imela resnično tremo pred tem, da se lotim LCHF potice. Ni potrebe! Potica po spodnjem receptu je enostavna – tudi za popolnega laika v peki potice.

SESTAVINE (za model velikosti 12x30 cm):

Testo:

Nadev:

  • 300 g mletih orehov
  • 80 g Live & love Eritritola s stevijo
  • 150 ml sladke smetane
  • 2-3 žlice ruma
  • vsebina vanilijevega stroka ali naravna aroma vanilije
  • 2 beljaka
  • ½ čajne žličke pravega temnega kakava 

Ostalo:

  • 2 rumenjaka za premaz
  • eritritol v prahu za posip (v kavnem mlinčku zmeljemo Live & love Eritritol s stevijo in dobimo prah)
  • par žlic mandljeve moke za posip testa pri valjanju

V primeru, da eritritol s stevijo menjamo z navadnim eritritolom moramo količino sladila ustrezno prilagoditi oziroma povečati. Eritritol s stevijo je za cca 25% bolj sladek kot klasičen eritritol. Eritritol s stevijo blagovne znamke Live & love ne peče in nima »hladnega« priokusa, kar pa ni izključeno pri navadnem eritritolu drugih blagovnih znamk.

Postopek priprave testa:

Penasto umešamo jajca (miksamo par minut), vmes dodajamo eritritol. Ko masa postane penasta in rahlo naraste dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo. Nato dodamo mascarpone in sirni namaz. Na koncu vmešamo mešanico suhih sestavin 

in dobro premešamo. Jaz za ta del uporabim kavljaste nastavke na mešalcu. Testo preložimo na krožnik ali v posodo in ga damo v hladilnik za vsaj 2 uri ali najbolje čez noč. Testo je izredno mehko, ampak, ko se dobro ohladi in ko se sestavine povežejo, postane kompaktno.

Postopek priprave nadeva:

Preden vzamemo testo ponovno iz hladilnika pripravimo nadev, da bo vse pripravljeno, ko bomo začeli valjati testo, ki mora biti res dobro ohlajeno. Nadev pripravimo tako, da v ponev vsujemo mlete orehe in jih na nizki temperaturi počasi prepražimo, da zadišijo. Pazimo, da jih ne zažgemo! V ločeni posodici zmešamo smetano, kakav, rum in sredico vanilijevega stroka. Ko so orehi nežno prepraženi, jih zlijemo s smetano (z rumom, kakavom in vanilijo) ter dodamo eritritol. Vse dobro premešamo in odstavimo. Iz 2 beljakov stepemo sneg in ga nežno vmešamo v nadev.

Ko je testo dovolj dolgo počivalo in je res dobro ohlajeno (to je ključno!! Če se vam mudi, ga lahko daste za cca 30 minut tudi v skrinjo) pripravimo podlago za valjanje. Testo položimo na list peki papirja, ki smo ga prej radodarno popršili z mandljevo moko. Na testo položimo drug list peki papirja in nežno z valjarjem razvaljamo testo na velikost stranice pekača. 

Sedaj sledi pomemben korak, ki ga ne smete izpustiti: peki papir nežno odlepimo od testa in testo po celotni površini popršimo z mandljevo moko. Nato položimo na testo NOV list peki papirja in testo z obema peki papirjema obrnemo okrog tako, da je sedaj zgoraj stran, ki je bila prej spodaj. In da je spodaj nov list peki papirja. Nežno odlepimo zgornji list peki papirja in testo je pripravljeno za namaz. Orehov namaz razporedimo po celotni površini in s pomočjo spodnjega peki papirja nežno zavijemo. Skupaj s spodnjim peki papirjem ga preložimo v pekač. Na parih mestih prebodemo z zobotrebcem in pečemo pri 170 stopinjah približno 60-70 minut. Na polovici peke nežno namažemo z rumenjakom in pekač pokrijemo z alu folijo, da preprečimo, da bi se zgornja stran preveč zapekla.

Po končani peki pustimo potico v modelu, da se malo ohladi, nato pa jo zvrnemo z zgornjo stranjo navzdol in pokrijemo s servetom. Pustimo da se popolnoma ohladi, po želji jo potresemo z eritritolom v prahu in postrežemo.

Dober tek!

Deli na družbenih omrežjih
Brezplačna poštnina

V primeru nakupa nad 50€

Kvaliteta > Kvantiteta

Zagotavljamo kvalitetne izdelke

Načini plačila

Sprejemamo več načinov plačila.

Hitra dostava izdelkov

Že v 2 delovnih dneh

© LCHF Style. Spletna trgovina Shopamine. Design by Focusly. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani LCHF Style poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu LCHF Style
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavatitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnem mestu ali jih odstaniiti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnice velike večine sodobnih spletnih mest.