LCHF Marmorni kolač

Marmorni kolač je bil od nekdaj moja priljubljena sladica. In želela sem si podoben okus tudi v LCHF izvedbi. Biskvitno pecivo, ki ne vsebuje klasične bele moke je kar podvig. Zakaj? Ker je težko dobiti tako rahlo in puhasto strukturo ter nevtralen okus. To zame pomeni, da nima okusa po mandljih ali marcipanu. Zato sem na tržišču zelo dolgo iskala mandljevo moko, ki tega priokusa v gotovih jedeh nima. Tako da, brez skrbi, tisti ki marcipana ne marate – z mandljevo moko blagovne znamke Live & love (BIO ali klasično) tega priokusa ne bo. Vsaj ne v kombinaciji sestavin, ki so navedene v receptu. Torej LCHF marmorni kolač? Mogoče ni tako penast in puhast kot klasična izvedba, ampak vseeno pa okus niti slučajno ne zaostaja! Temni del ima močen okus po čokoladi in rumu, ter rahlo po orehih, kar doda dodatno aromo. Svetli del je pa nežen in pomeni prijetno nasprotje (tudi vizualno). Kolač je idealen za sladico ob skodelici močne kave. Seveda velja pripomniti, da gre tu za sladico, ki naj bo na našem jedilniku občasno in z uživanjem ne pretiravamo.

SESTAVINE:

Za temni del:

Za svetli del:

V primeru, da Eritritol s stevijo menjamo z navadnim eritritolom moramo količino sladila ustrezno prilagoditi oziroma povečati. Eritritol s stevijo je za cca 25% bolj sladek kot klasičen eritritol. Eritritol s stevijo blagovne znamke Live & love ne peče in nima »hladnega« priokusa, kar pa ni izključeno pri navadnem eritritolu drugih blagovnih znamk.

Za temni del:

Ločimo jajca, stepemo sneg, rumenjake penasto stepemo z eritritolom s stevijo, dodamo stopljeno maslo in čokolado, počasi dodamo suhe sestavine in rum ter na koncu ročno nežno vmešamo sneg.  

Za svetli del:

Ločimo jajca, stepemo sneg, rumenjake penasto vmešamo z eritritolom s stevijo, dodamo stopljeno maslo, počasi dodamo suhe sestavine ter aromo vanilije in na koncu ročno nežno vmešamo sneg.

Pripravimo model za marmorni kolač. Če imamo kovinskega ga dobro (!!)  namastimo z maslom. Jaz uporabljam silikonskega, ampak vseeno ga rahlo namastim. Ni hujšega kot to, da pečen kolač noče ven iz modela ali pa ga ven dobimo v več delih…

V model naložimo izmenično temno in svetlo maso. Nič ne pritiskamo in tlačimo, ampak vmes nekajkrat udarimo z modelom ob pult, da se masa lepo enakomerno posede. Ker je temnega testa več, dam jaz najprej temnega, nato svetlega in pokrijem s temnim. Pečemo cca 45-50 minut na 180 stopinj (odvisno od pečice – na koncu lahko tudi znižamo na 160, da se skorja ne zapeče preveč). Ob koncu peke preverimo z zobotrebcem – če je zobotrebec lepo suh je pečeno, če se ga pa držijo mokri koščki testa je potrebno peko še malo podaljšati. 

Po želji lahko oblijemo tudi s čokoladno glazuro…

Dober tek!

Deli na družbenih omrežjih
Brezplačna poštnina

V primeru nakupa nad 50€

Kvaliteta > Kvantiteta

Zagotavljamo kvalitetne izdelke

Načini plačila

Sprejemamo več načinov plačila.

Hitra dostava izdelkov

Že v 2 delovnih dneh

© LCHF Style. Spletna trgovina Shopamine. Design by Focusly. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke.  Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.  Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
×
Politika piškotkov za spletno mesto LCHF Style

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

  1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
  2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
  3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne izberete, so rezultat lahko slabša priporočila in počasnejše delovanje spletnega mesta. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.